Hunter Team


Švicarsko lovsko skupino hunter team sestavlja skupina pilotov, mehanikov in neutrudnih navdušencev s skupnim ciljem, da letijo z legendarnim Hawker Hunterjem. Strokovnost vseh pilotov in tehničnega vodje ter dolgoletne izkušnje pri delovanju teh zrakoplovov so garancija za vestne operacije s poudarkom na varnosti letenja. V imenu Zveznega urada za civilno letalstvo (FOCA), Paul Ruppeiner in Ueli Leutert izvajata kontrolne lete na lovcih po vsej Švici. Kot strokovnjak za zrakoplove (z omejeno kategorijo) ima Ernst Flessati edino švicarsko licenco za servis letal Hawker Hunters. Švicarska Hunter Ekipa vključuje tudi večje število tehnikov in strokovnjakov vseh vrst. Brez njihove pomoči bi bila uporaba teh prefinjenih letal nepredstavljiva.

Letalo


Letalo Hawker Hunter je – kot letala Vampir in Venom – je veteran švicarskih letalskih sil. Nobeno drugo vojaško letalo ne bo bolj pogrešano s strani vojaških pilotov. Švicarski parlament je januarja 1958 odločil, da bo naročil prvih 100 Hunter lovcev. Leta 1971 je sledilo naročilo še dodatnih 52 Hunter lovcev in leta 1974 osem dvosedežnih Hunterjev , uporabljenih za trening in za elektronsko vojskovanje.

Zaradi politične odločitve po razpadu Sovjetske zveze, da začasno ukinejo asistenco letalskih sil spopadom na kopnem, so konec leta 1994 vse lovce Hunter izločili iz uporabe. Mnogi so se znašli v muzejih. Danes letijo še le nekatera klasično ohranjena letala – trije kot jata “letečih legend” letalskega muzeja AltenrheiHunter MK 58.