Team Raven


TEAM Raven je formacijska akrobatska skupina, ki je bila ustanovljena maja 2014. Ko sta jo konec leta 2013 ustanovila le Steve in Barry, sta iskala še več lastnikov RV letal z izkušnjami na področju akrobatskega letenja . Gerald Williams je bil očitna izbira (s kmalu dokončanim RV8 ), skupaj z njim je prišel tudi Mark Southern

Prvotno je bil Gerald vodilni pilot, v februarju 2014 pa je prišlo do spremembe, ko je postal vodja Simon ‘Sid’ Shirley z nakupom RV4. Kljub tej navidezni raznoliki zbirki pilotov se je skupina poznala že od prej ; Steve, Barry, Gerald in Sid so že vrsto let leteli v in okoli Swansea na Yak-ih 52 in Gerald je letel z Markom kar nekaj let z hitrimi bojnimi letali . To je povzročilo zelo tesno povezano ekipo, ki se prežema v družbi drug drugega.

Flota


Ravenska flota je sestavljena iz Vanovih letal tipa RV. V lasti imajo eno letalo RV4 in 5 letal RV8. Vsa letala so bila zgrajena posamično. Sestavljena so iz aluminijaste konstrukcije na katere je pritrjen Lycomingov 180 konjski motor, ki je zelo lahek in tako poskrbi za optimalno razmerje med močjo in maso letala.