Nekaj o Super Pumi


Posebno usposobljeni piloti Super Puma Display Team-a kažejo svojo dinamiko in  zmogljivosti helikopterja Super Puma. Optimizirajo približno osemminutni prikaz v odvisnosti od geografskih in meteoroloških razmer.  Zahvaljujoč značilnostim helikopterja lahko ohranijo stik tudi z gledalci zunaj ali v bližini letališč pred ali po predstavitvi in z njimi približajo zrakoplov vsem zainteresiranim.

Vsi piloti so člani Luftwaffe Professional Air Force Corps in zelo dobro poznajo helikopter, tako kot operativni piloti in kot inštruktorji. Kot pri vsakodnevni uporabi, helikopter vedno leti z dvema pilotoma, tako v času vadbe kot tudi med demonstracijami. Kapitan je v celoti osredotočen na natančno izvajanje letenja programa, kopilot pa nadzira vse pomembne sisteme in je odgovoren za radijski promet.

Ekipa


V začetku leta 2018 je prišlo do spremembe na vrhu ekipe. Kapitan Jan Schweizer je zdaj prevzel vodstvo. Od takrat deluje kot “igralec-trener”: hkrati je poveljnik in aktivni pilot. Njegova letalske izkušnje štejejo 5800 ur letenja. Kot pilot, leti doma in ima izkušnje iz številnih misij v tujini.

Sebi je postal vojaški pilot na Alouette III leta 2001. Od leta 2017 je del skupine Super Puma Display Teama. Njegove letalske izkušnja na PC-7, PC-6, Alouette III, EC635, Super Puma, Cougar znašajo približno 5900 ur letenja. V vsakdanjem življenju dela kot pilot tako v kot zunaj Švice ter kot inštruktor letenja na EC635.

Ghiri je postal leta 2002 certificiran vojaški pilot in je usposobljen za vojaškega profesionalnega pilota v nadzorni eskadrili (UeG). Od leta 2010 leti v ekipi Display Teama. Kot inštruktor letenja in pilot, leti na PC-6 “Porter”, EC635 in Super Puma. Njegova glavna dejavnost kot inštruktorja letenja med treningom pilotov se nanaša na taktično področje.

Sandro je že od začetka leta 2015 del ekipe Display Teama. Njegove izkušnje na SuperPuma / Cougar / TH06, kot tudi EC635 in PC6-Porter, znašajo 4300 ur letov.

Od leta 2015 je Robin del ekipe Display Teama. Poleg udeležbe na domačih in tujih operacijah je tudi inštruktor letenja na Super Pumi, EC-635 in na PC-7. Njegova letalske izkušnja na helikopterjih znašajo 4400 ur letenja in nekaj manj kot 1000 letov na PC-7 in PC-6.