Spoštovani obiskovalci in poslovni partnerji letalskega dogodka Aeros 2019

Organizacija letalskega dogodka je zahteven projekt, katerega usodo poleg obilice faktorjev na katere imamo samo delen vpliv, oblikuje tudi vremenska situacija. Vreme ni pomembno le na dan dogodka, ampak tudi pred tem, predvsem za zagotovitev ustrezno velikih in za dogodek urejenih ter pripravljenih površin za parkiranje
( travniki in njive v izmeri cca 10 hektarjev ).

Ker v Sloveniji nimamo veliko atraktivnih letal ( tudi zaradi tega, ker ni veliko letalskih dogodkov ), je pomembno zagotoviti ustrezen prihod in hranjenje atraktivnih in zgodovinskih letal, nastopajočih pilotov iz tujine. Le ti potrebujejo ustrezne meteorološke pogoje za prihod in hranjenje svojih »ptic«. Meteorološka napoved za nedeljo 19. maja ni najboljša za Maribor saj se obeta kakšna ploha in ne preveč toplo vreme, še slabša pa je vremenska situacija iz zahoda, od koder naj bi prispelo iz Italije cca 15 nastopajočih letal. Ker se do konca tedna ne napovedujeta vsaj dva normalna sončna dneva brez ploh, tudi kmetje ne bodo mogli pokositi travnikov, njive pa ne bodo dovolj suhe za parkiranje.

Ko združimo vse skupaj, ocenjujemo, da ni zadovoljujočih pogojev, da bi mizpeljali atraktivno in zanimivo letalsko prireditev, na katero bi z veseljem in brez oklevanja prišla obilica letalskih navdušencev in mladih družin z otroci.

Iz tega razloga vas obveščamo, da smo letalski dogodek Aeros 2019 v nedeljo 19. maja odpovedali in oz. prestavili na konec poletja, torej na čas po poletnih počitnicah. Veseli bomo, če boste tudi takrat z nami !

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.