Njegovih 40 let letalske kariere opisujejo mnogi presežniki, zapisani v številkah in spominih: 29 tisoč vzletov in pristankov, 12 tisoč ur letenja, ter trikrat izvedel vrhunski podvig z letalom, ko je poletel pod obok solkanskega mostu.

Leteti je začel že v mladih letih, to mu je bilo skorajda usojeno, saj je bil njegov pokojni oče letalec in padalski inštruktor, mali Benjamin pa je v Šempetru pri Gorici, kjer je odraščal, sestavljal prve modelčke letal. A je kaj kmalu šel tudi v zrak in začela se je ljubezenska zgodba, ki je niti ljubezen do glasbe in mnogo kasneje do oljk in oljčnega olja, nič ni nikoli premagalo. Tam zgoraj, na odprtem nebu je svoboda, tam se vidi na kopno, na morje, tam lahko pomagaš na poseben način. V povezavi s Civilno zaščito so se v 38 letih tako napisale številne zgodbe s srečnim koncem, ki jih je ostro oko lahko samo s pogledom iz zraka odkrilo na kopnem in na morju. A za vse našteto ni potrebno le ostro oko in letalsko znanje, potrebna je srčnost. Benjamin Ličer, za znance in prijatelje Benđo, jo ima.

Primorski Benđo,ki je starosta slovenskega akrobatskega letalstva, nas bo s svojim najboljšim prijateljem – akrobatskim letalom Zlin 526, razvajal tudi nad Mariborom.