Stearman (Boeing) Model 75 znan tudi kot Stearman, Boeing Stearman ali Kaydet, je enomotorni dvokrilnik, ki se je uporabljal kot šolsko vojaško in večnamensko letalo. V 1930ih in 1940ih so zgradili okrog 10346 primerkov. Podjetje Stearman Aircraft je leta 1934 postala podružnica od Boeinga. Po 2. svetovni vojni so več tisoč letal prodali civilnim uporabnikom, uporabljali so se kot športna, kmetijska in akrobatska letala.


Letalo tehta skoraj 900 kilogramov in ima 7 cilinderski radialni motor z 220 KM. Doseže potovalno hitrost dobrih 150 km/h.


Več Stearmanov leti v sosednji Avstriji in v Maribor bo prispel Stearman iz okolice Dunaja in letalo, ki je hangarirano v Murski Soboti. Za veselje v letenju ga uporablja znani graški zobozdravnik Alexander Kramer, ki bo pokazal svojega Boeinga v zraku in na tleh. Zelo značilen je zvok motorja, ki spominja na dobre stare čase v letalstvu, ko še ni bilo kopice administrativnih omejitev, ni bilo radijskih povezav in pri letenju si dejansko občutil svobodo neba in »veter v laseh« .