Pilot legendarnega letala Bird Dog, je Avstrijski kolega Fred Kroissenbrunner, ki o svojem letečem psu pripoveduje sledeče

Moj Bird Dog z registracijo N33455, je letalo Cessna L19 O-1, zgrajena leta 1953 in je letela za ameriško vojsko v Fort Ruckerju!  Izdelana je bila za potrebe letalskih sil v Korejski vojni. Moj L19 je opremljen z vsemi originalnimi radio navigacijskimi napravami VHF FM ADF in prvotnimi raketnimi nosilci za streljanje 2,75-palčnih FFAR Folding Fin zračnih raket, ki so bile večinoma dimne rakete za označevanje ciljev za prihajajoče bojna letala A-1 Skyraiders in F4 Phantom . Uporabili so tudi 8 visoko eksplozivnih raket na krilih! Prav tako so nosili vrsto dimnih in eksplozivnih granat ter avtomatsko puško M16, ki je še vedno v mojem Bird Dogu (replika seveda). Zunaj pod krili imam na vsaki strani 4 raketne nosilce in 2 izvirne 2,75-palčne raketne cevi z raketami FFAR v notranjosti (seveda znova replika).

Birddog je edino enomotorno letalo z flapsi do 60 stopinj! Zaradi tega je to letalo pravi izziv za pristanek!  Zgrajenih je bilo 3800 letal. 850 je bilo sestreljenih v Koreji in Vietnamu. V džungli na Tajskem jih še vedno pogrešajo 700.

Evropi leti le še 13 L19 Birddogov, in 287 po vsem svetu!