1200px-Amblem_Krila_Oluje

Krila Oluje je akrobatska skupina Hrvaškega vojnega letalstva. Skupino trenutno sestavlja šest letal Pilatus PC-9. Uradno je bila ustanovljena leta 2005.

Naloga skupine je skozi letenje, predstaviti visoko stopnjo usposobljenosti pripadnikov Hrvaških zračnih sil.

Domujejo v Letalski vojaški bazi v Zadru po imenu »Zemunik«, od koder tudi običajno priletijo na dogodke v Slovenijo. Program, ki ga izvajajo izgleda zelo lepo in elegantono, vendar za pilote tudi naporno, saj letijo v medsebojni oddaljenosti samo  2 metra, pri hitrosti 550 km/h in z obremenitvijo -2,5 g do +6.5 g. Nad njimi se bomo lahko navduševali celih 20 minut.

Letos nastopajo v »šestorki« ( 6 letal v formaciji ). Po sedemmesečnem urjenju so pridobili dva nova člana, da se Slovenski in svetovni javnosti lahko letos pokažejo v popolni formaciji. Vodja skupine, stotnik Darko Belančić ( na fotografiji prvi z desne) z veseljem »prileti« v Slovenijo in se veseli vsakega nastopa v Mariboru.

Želimo si, da se letos podružijo s svojimi kolegi slovenskimi vojaškimi piloti in si izmenjajo letalske izkušnje, ki jih oboji pridobivajo na Švicarskih letalih Pilatus
PC-9.