Roberto Sardo je italijanski pilot prečudovitega Storcha in nekdanji letalski inštruktor Italijanskih vojaških zračnih sil, ki se danes predvsem navdušuje nad letalskimi starodobniki. Skupaj z prijateljema, ki imata v lasti vsak svojega Storcha, ponavadi navdušujejo na letalskih prireditvah z letenjem v trojki. V Slovenjo prihaja sam, kar ne zmanjšuje atraktivnosti njegovega nastopa in zanimivosti letala za ogled tudi na tleh.

Fieseler Fi 156 Storch ( štorklja) je bilo majhno nemško kurirsko in izvidniško letalo, ki ga je zgradil Fieseler pred in med drugo svetovno vojno. Še vedno je znan po svoji odlični zmogljivosti STOL in nizki pristajalni hitrosti – 50 km / h .

Zaradi svojih odličnih STOL lastnosti je bilo veliko poskusov, da bi Storch rekonstruirali ali kopirali, predvsem v obliki različnih letal, izdelanih v tričetrtinskem merilu.

Na primer, Slepcev Storch je tričetrtinsko merilo reprodukcije originala z nekaterimi poenostavitvami. Uporaba sodobnih materialov zagotavlja boljšo zmogljivost STOL-a kot original z vzletno razdaljo 30 m in pristajalno dolžino 50 m brez bočnega vetra. Prvotno je bila zasnovana in izdelana v Avstraliji in se zdaj proizvaja v Srbiji.

V povojni Jugoslaviji so se trudili napraviti kopijo Storcha in so zasnovali letalo Kurir, katerega edini še leteči primerek je pri nas v Postojni. Vendar ta izvedba ni mogla doseči uspešnosti nemškega izvirnika. Se pa Kurir pojavlja v več partizanskih filmih, kot filmski nadomestek za Storch-a.